Om oss

Apinordica

Biodling och utbildning

Apinordicas verksamhet är knuten till biodling på olika sätt. Vi har en egen biodling och medverkar och arrangerar utbildningar inom biodlingsområdet. Vi driver också biodlingsprojekt i Sverige, och har medverkat i projekt i bland annat Vietnam, Nya Zeeland, Chile, Indien och Sri Lanka.

 

Vår biodling, som vi har i trakterna kring Tjällmo, Östergötland, är ekologisk, och förutom att den är KRAV-certifierad är den certifierad enligt IP Sigill Biodling.

 

Vid Kyrkhamn i Hässelby sköter vi en bigård åt Kyrkhamns fältskola. Den bigården använder vi som visningsbigård där vi tar emot besök och håller utbildningar. Det är även där upplevelsepaketet ”Biodling med honungsprovning” arrangeras.

Om oss

Lotta har varit biodlare sedan 1998, är naturpedagog och fastnade direkt för biodlingens möjligheter.


Att praktiskt pedagogiskt kunna visa på miljönyttan och de stora ekologiska sammanhangen för en bred allmänhet i alla åldrar är ett fantastiskt verktyg. Det är många, både barn och vuxna, som har följt med mig in i bikupan.


Sedan 2006 har jag haft nybörjarcirklar i biodling och de senaste åren även fortsättningskurser. Har varit biodlingsansvarig på Sigill Kvalitetssytem AB, där mitt uppdrag handlade om regelutveckling för honungsproduktion och att utveckla möjligheterna för småskalig livsmedelsproduktion inom honungsbranschen


På uppdrag av Sveriges Biodlares Riksförbund har jag tagit fram utbildningsmaterial, och är författare till boken ”Mina första år som biodlare” och arbetsböckerna ”Min biodling”. Jag är även medförfattare (tillsammans med Alexandra De Paoli) till böckerna ”Hälsa och hudvård från bikupan” och "Hälsa från bikupan". Sedan dess start är jag projektledare för Svenska Bin.


Preben har varit biodlare sedan 80-talet och har under många år arbetat som rådgivare inom biodling och bihälsa både i Danmark, Norge och sedan 1997 i Sverige. Preben är medförfattare till boken "Sjukdomar, parasiter och skadegörare i bisamhället".

Lotta Fabricius Kristiansen

lotta.fabricius@apinordica.se, Tel: +46 70 735 28 58


Preben Kristiansen

preben.kristiansen@apinordica.se, Tel: +46 70 890 17 32

Apinordica AB